dość dobry , a ponoć nawet bardzo dobry elektronik samochodowy powiedział mi ostatnio że coś w aucie może się uaktywniać nawet po powiedzmy 3 godzinach i ciągnąć prąd..
najlepiej zrobić kilkunastogodzinny test taką maszynką
Panowie ja już nie mam siły. RNS 510 i SOII przed liftingiem 2005 rok. Wgrywałem już chyba wszystkie softy, które znalazłem na chomiku. Łacznie z tymi podpisanymi aku. Soft podpisany "PL MENU SW 2660" wgrałem, poszedł, niestety po niemiecku a opcji zmiany na polski w menu nie ma ;/. Nowsze nie chcą chodzić bo się zawieszają a jedyny, który chodzi po polsku rozładowuje mi akumulator ;/. Myślałem, że po przeczytaniu postów znajdę taki, który będzie po PL i nie rozładuje mi aku ale już mi ręce opadają po nagraniu ok 10 płyt.
Proszę pomóżcie, wskażcie mi soft pl, który nie rozładuje aku.
Dokładnie chodzi o SO2 2005r. A jakiego Gatewaya szukać? Na popularnym serwisie aukcyjnym ceny są naprawdę różne w zależności od wersji. Czy im dalsza litera na końcu oznaczenia sterownika tym sterownik nowszy, np 1K0907530H nowszy niż 1K0907530F? Czy po jego wymianie będę musiał jeszcze coś programować w samochodzie?
Witam . Podepne sie pod temat. Ja rowniez wstawilem rns-a 510 i tez wydaje mi sie ze kradnie prad. oczywiscie buczenie jest na wylaczonym zaplonie i z rana gdy noc jest zimniejsza rozrusznik nie kreci tak jak powinien. dodam ze aku jest nowy. Chcialbym sie dowiedziec czy owa łatka pomoze na te objawy i ewentualnie jaka to ma byc ta latka lub nowszy soft ewentualnie jaki? mam nadzieje ze sie obejdzie bez zadnej wymiany geteway'a. Auto to Octavia II przed lift versia rs sierpien 2007r.
Radio ; rns510
Delivery part number 3TOO35680B
hw-Version HO4
SW-Version 3814
Z gory dziekuje za pomoc.
tego kolego nie wiem nawet. dla mnie obsluga vcdsa to czarna magia. a poza tym mam chyba jakis slaby kabel bo mi wszystkiego nie obsluguje. a jakos inaczej da rade to sprawdzic?
Odnośnie ,łatki, czy wyszła jakaś nowa wersja , bo u mnie jest problem z fisem i przyciskami kiery (soft 4120 z tym że columb z tych nowszych )
Jest FIX do FISa dla softów starszych i nowszych (5xxx) - ja tego nowszego zapodałem do softu 5274 i zadziałał. Tu masz np, zbiór wszystkich łatek: KLIK
Ale do softu 4120 spokojnie wystarczy poprzednia wersja łatki, przynajmniej u mnie wystarczyła.
Octavia II RS TDI 200/441 "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz